Målgruppe: 0. - 6. klassetrin

Byens ældste hus fra omkring 1500-tallet. Huset rummer udstilling om marsvin, marsvinjagten og Middelfarts historie. Udstillingen om Middelfart tager udgangspunkt i selve renæssancehuset og dets placering i den gamle bydel. Her fortælles om tiden hvor huset var gæstgiveri, og om hvilken by, det var man mødte, hvis man som rejsende kom hertil omkring år 1800.
På 1. sal er det de gode historier fra Middelfart og historien om marsvinjagten. Udstillingen retter sig især mod børn, der kan undersøge marsvindukker i naturlig størrelse, lære om marsvinets biologi i tegning eller prøve lykken som marsvinjægere i et nyt interaktivt spil. 

Primære kompetenceområder i historie:  
0.-4. klassetrin: Kronologi og sammenhæng; færdigheds- og vidensområde; kronologi /familie og fællesskaber /livsgrundlag og produktion.
6. klassetrin; Kronologi og sammenhæng; færdigheds- og vidensområde; Kronologi, brud og kontinuitet.

Sted: Henner Friisers Hus, Brogade 8.

Materialer til Henner Friisers Hus:
Opgaveark "Henner Friisers 11 hemmeligheder". Her er der 11 spørgsmål, der kan besvares ved det indhold, som eleverne finder i 11 forskellige hemmelige rum rundt omkring i udstillingens forskellige temaer. Opgaverne omhandler både byhistorie og historien om marsvin og marsvinjægere.
Plancher om marsvin fra udstillingen (i kopiark), som læreren kan bruge i sin forberedelse.
Beskrivelse / fotos af Henner Friisers Hus, samt de rekvisitter og ting der er tilgængelige og / eller udstillede.
- Læreren kan finde meget baggrundsstof og relevant viden i forhold til emnet marsvinjægere og marsvin her.