I stueetagen tager historien udgangspunkt i selve renæssancehuset og dets placering i den gamle bydel. Her fortælles om tiden, hvor huset var gæstgiveri, og om hvilken by, det var man mødte, hvis man som rejsende kom hertil omkring år 1800.

På 1. sal er det de gode historier fra Middelfart, der er i centrum. Historien om marsvinjagten har fået plads til at brede sig. Udstillingen er især rettet mod børn, der kan undersøge marsvindukker i naturlig størrelse, lære om marsvinets biologi i tegninger eller prøve lykken som marsvinjægere i et nyt interaktivt spil. 

På 2. sal er det den kronologiske fortælling om byen og oplandets historie fra 1500-tallet og frem til i dag, der er i fokus. I udstillingen kan man gå på opdagelse i en model af Middelfart by anno 1801 og se ting fra Middelfart og oplands historie bl.a. effekter fra herregården Hindsgavl i 1700-tallet til dagligdagsvarer fra supermarkedet Pryds i 1970erne.

Tag børnene med på museet og løs opgavearket med Henner Friisers 11 hemmeligheder. Her  går man på jagt efter de skjulte små rum i udstillingen og finder svar på 11 hemmeligheder.

Marsvinudstilling for børn med bl.a. marsvin i naturlig størrelse.

Marsvinudstillingen indeholder også interaktivt spil.

De gode historier fra Middelfart.

Om marsvinjægerne.

Udstillingen i stueetagen er støttet af Erhvervsstyrelsens Erindringsmøntmidler, mens udstillingen om marsvin og marvinjagten er støttet af Den Europæiske Fiskerifond og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Fiskeri LAG Fyn, 15. juni Fonden samt Friluftsrådet.


Entrépriser

Entré 40 kr. pr. person (billetten giver også adgang til udstillingen på Middelfart Museum, Algade 8).

Entrébillet til alle tre udstillinger under Middelfart Museum - 60 kr. pr. person.
Den samlede billet kan bruges, når man ønsker det, og har ingen udløbsdato.

Børn og unge under 18 år har gratis entré.
Studerende 50% rabat mod forevisning af studiekort.

Ledsagere til handicappede, der betaler alm. entrepris, har fri entré.

Der kan kun betales med MobilePay i Henner Friisers Hus. Ønsker du at betale med kontant eller dankort, er dette muligt på museet i Algade 8.

Læs mere om priserne for grupper og rundvisninger her.

Åbningstider 2023

16. maj-16. september (rundvisninger undtaget)
Tirsdag-lørdag kl. 12-16.


Adresse

Brogade 8
5500 Middelfart

Telefon: 64 41 47 41 - Telefontid: hverdage mellem kl. 10 og 13.
Mail: info@middelfart-museum.dk


Adgangsforhold

Der er ikke kørestoleadgang til Henner Friisers Hus.

Blinde, stærkt svagsynede eller personer med fysisk eller mental funktionsnedsættelse må tage en fører- eller servicehund med indenfor. Servicehunden bedes bære et dækken med teksten: 'Servicehund på arbejde'.