Et stort antal frivillige yder en uundværlig indsats for Middelfart Museum - som kustoder eller registratorer eller i en af de forskellige grupper, som beskæftiger sig med et bestemt lokal- eller kulturhistorisk tema. Mange er specialister inden for deres felt og sidder inde med en faglig viden og et lokalkendskab, som vi ville have svært ved at klare os uden.

Men selvfølgelig behøver man ikke at være specialist for at deltage i det frivillige arbejde, og i næsten alle grupper er der plads til nye medlemmer. Og man må meget gerne deltage i mere end én arbejdsgruppe.

Kunne du tænke dig at blive frivillig på Middelfart Museum? 

Vi søger frivillige til at deltage i mange forskellige opgaver. 

”Vi mener, vi kan tilbyde nogle spændende opgaver i et uformelt og inspirerende miljø og søger frivillige i alle aldersgrupper. Vi stiller ingen specielle krav. Det vigtigste er, at de frivillige har lysten og overskuddet og ønsker at engagere sig og blive en del af det værdifulde fællesskab, huset er kendt for” siger museumsleder Maiken Nørup. 

Du kan læse mere om de frivillige arbejdsgrupper herunder:


Arkiv-gruppen

Arkiv-gruppen arbejder med materialerne på byarkivet. De registrerer billeder, ordner materialer, gennemgår negativer og meget andet. Nogle renskriver folketællinger og kirkebøger og lægger data ind i det store KIP-system til brug for alle, der arbejder med slægtsforskning og lign. via internettet. 

Museets arkivfaglige medarbejder fungerer som tovholder for gruppen.

Psykiatri-gruppen

Psykiatri-gruppens arbejde centrerer sig om Psykiatrisk Samling og Middelfart Sindssygehospitals historie. Gruppen har i årenes løb stået for vidensindsamling og var dybt involveret i opbygningen af den nuværende udstilling, som åbnede i sommeren 2006. 

Museets leder fungerer som tovholder for gruppen.


Henner Friisers Hus-gruppen

Gruppen består af en engageret gruppe frivillige som varetager kustodejobbet i renæssancehuset fra ca. 1580. I huset åbnede sidste del af udstillingen om Middelfart by og opland i 2017.  

Museets leder fungerer som tovholder for gruppen.

Café- og butiksgruppen i Algade 8

Gruppen består af en engageret gruppe af frivillige, der varetager kustodejobbet i indgangen, museumsbutikken og kræser for vores gæster i Café Inga. Desuden har vi en bagegruppe, der står for alle lækkerierne, vi serverer i Café Inga. 

Museets assistent fungerer som tovholder for gruppen.


Har du lyst til at høre mere om at være frivillig på museet, så kontakt os på mail eller telefon. Se kontaktoplysninger i bunden af siden.