Oplev en hel by bagt i peberkagedej!

Træd ind i en fortryllende verden med en hel by bagt i peberkagedej! Både børn og voksne fra lokalområdet har bidraget til den imponerende Peberkageby.

Bag dit eget kagehus og deltag i konkurrencen med chancer for at vinde i kategorierne: „Mest julede,“ „Det sjoveste,“ „Min favorit,“ og „Mest vellignende.“ Udstillingens besøgende får mulighed for at stemme på deres favorithuse, og til sidst tælles stemmerne for at kåre årets vindere.

Det er en gammel tradition at bage kagehuse, og det blev især populært i 1950’erne, hvor mange familier skabte deres egen tradition. Den første "Middelfart Peberkageby" åbnede i 2011, og byen har siden vokset sig større og flottere for hvert år.

Middelfart Museum inviterer hvert år alle til at bage til vores juleudstilling ”Middelfart  Peberkageby”.

Bag et hus du kender eller et efter fri fantasi. Lad dig inspirere af huse og bygninger, hvor du bor - der kan også bages træer, biler, dyr og folk til byen.

Bag til byen

Ønsker du at bidrage til årets Peberkageby og vinde fede præmier fra lokale virksomheder i Middelfart, så kan du her finde skabelon og meget mere information.

Læs mere her

Dit kagehus kan afleveres til og med den 14. november i Algade 8, og dit hus bliver en del af ”Middelfart Peberkageby”, der åbner fredag den 17. november.

Indlevering af huse 

Hvor: Museet i Algade 8, Middelfart

Hvornår: Alle hverdage kl. 9.00-14.00 indtil den 10. november

Derudover: Mandag den 13. november og tirsdag den 14. november kl. 14.00-18.00


Årets juleudstilling

Hvert år kan du opleve en mindre juleudstilling i forbindelse med Middelfart Peberkageby.

I 2023 er temaet for juleudstillingen "Duften af jul".

Udstillingen fanger essensen af julens duftpalet: gran, blomster, frugter, rengøring, kager, mad, drikkevarer og meget mere.

Træd ind i en verden af dufte, der vækker erindringer til live, måske endda fra din egen barndoms jul.

Gå på opdagelse i en udstilling, der lader dig genopleve magien og nostalgiens duft af jul.


Jul i Café Inga og i museumsbutikken

Besøg museets historiske café og oplev ægte julehygge i vores stemningsfulde stuer.

Café Inga byder på en skøn julerejse for dine smagsløg med hjemmebagte lækkerier som juleboller, krydderkage, kiksekage og klassiske julesmåkager.Selvfølgelig serverer vi også varme drikke som kaffe, te og kakao for at fuldende din juleoplevelse. På udvalgte dage kan du endda nyde højtlæsning af forskellige hjertevarme julehistorier og eventyr. 

Forkæl dig selv med en smagfuld oplevelse og en dyb indånding af julestemningen i vores café, hvor traditioner og hygge forenes.

Museumsbutikken sælger julepynt, der bringer minderne frem samt nyere pynt af dansk kvalitet.


Åbningstider 2023

Åben fra den 17. november-21. december

Tirsdag-fredag kl. 13-17
Lørdag-søndag kl. 11-17

Adresse

Algade 8
5500 Middelfart


Adgangsforhold

Der er kørestoleadgang til udstillingerne - Se tilgængelighed her.

Blinde, stærkt svagsynede eller personer med fysisk eller mental funktionsnedsættelse må tage en fører- eller servicehund med indenfor. Servicehunden bedes bære et dækken med teksten: 'Servicehund på arbejde'.