Træd ind i en fortryllende peberkageverden

Både børn og voksne fra lokalområdet bidrager til den imponerende Peberkageby.

Bag dit eget kagehus og deltag i konkurrencen med chancer for at vinde i kategorierne:

Mest julede
Mest vellignende
Det sjoveste
Min favorit

Udstillingens besøgende får mulighed for at stemme på deres favorithuse, og til sidst tælles stemmerne for at kåre årets vindere.

Det er en gammel tradition at bage kagehuse, og det blev især populært i 1950’erne, hvor mange familier skabte deres egen tradition. Den første "Middelfart Peberkageby" åbnede i 2011, og byen har siden vokset sig større og flottere for hvert år.

Se TV Lillebælts reportage fra dette års Peberkageby her


Bag til byen

Middelfart Museum inviterer hvert år alle til at bage til vores juleudstilling ”Middelfart  Peberkageby”. Bag et hus du kender eller et efter fri fantasi. Lad dig inspirere af huse og bygninger, hvor du bor - der kan også bages træer, biler, dyr og folk til byen.

Ønsker du at bidrage til årets Peberkageby og vinde fede præmier fra lokale virksomheder i Middelfart og omegn, kan du her finde skabelon og meget mere information.

Læs mere her


Årets juleudstilling

 

Hvert år kan du opleve en mindre juleudstilling i forbindelse med Middelfart Peberkageby.

I 2024 er temaet for juleudstillingen "Peters jul".

 

 

 


Jul i Café Inga

Besøg museets historiske café og oplev ægte julehygge i vores stemningsfulde stuer.

Café Inga byder på en skøn julerejse for dine smagsløg med hjemmebagte lækkerier som juleboller, krydderkage, kiksekage og klassiske julesmåkager.Selvfølgelig serverer vi også varme drikke som kaffe, te og kakao for at fuldende din juleoplevelse. På udvalgte dage kan du endda nyde højtlæsning af forskellige hjertevarme julehistorier og eventyr. 

Forkæl dig selv med en smagfuld oplevelse og en dyb indånding af julestemningen i vores café, hvor traditioner og hygge forenes.


Åbningstider 2024

Åben fra den 15. november-22. december

Tirsdag-fredag kl. 13-17
Lørdag-søndag kl. 11-17

GRATIS ENTRÉ

Peberkagebyen er åben om formiddagen for institutioner. Ring på 64414741 eller send en mail til info@slet-dette.middelfart-museum.dk og book jeres besøg.

Adresse

Algade 8
5500 Middelfart


Adgangsforhold

Der er kørestoleadgang til udstillingerne - Se tilgængelighed her.

Blinde, stærkt svagsynede eller personer med fysisk eller mental funktionsnedsættelse må tage en fører- eller servicehund med indenfor. Servicehunden bedes bære et dækken med teksten: 'Servicehund på arbejde'.