Et eventyr og idéer til at udforske din egen by

Har du nogensinde tænkt over, hvad der gør din by til en by?

Alle byer er forskellige, og alligevel er der ting, der er ens. Byen er både et historisk fællesskab, der er fyldt med spor fra mennesker, som levede her i gamle dage samtidig med, at det er et levende fællesskab, hvor børn og voksne er afhængige af hinanden for at få det hele til at fungere.

I byen er der huse med trampoliner og huse med elevator, hvor børnene bor sammen med deres familier. Der er offentlige pladser og gader, hvor man kan se på kunst eller spise en is.

Byen sørger for at fjerne vores spildevand gennem kloakker, og for at vi kan låne bøger på biblioteket. Butikkerne i byen sørger for, at vi kan få noget at spise, tøj på kroppen og en bamse at kramme.

 

DET KAN DU OPLEVE

Historien om den by, der udfolder sig på museet, er inspireret af børn fra Middelfart og omegn. De har bidraget med deres ideer om, hvad en by er, og hvad den burde være. I børnenes by er der hemmelige skatte under jorden, der er butikker med alt, hvad hjertet begærer, der er lækker mad og sjove dyr. Alt sammen vigtigt, men der er selvfølgelig også ”hjemme”, hvor børnene bor med deres familier. Museet giver det historiske perspektiv, og med hjælp fra børnene er der udvalgt genstande – både fra museets egne gemmer og fra børnenes.

Udstillingen ”Mig og min by” er bygget op, så børn helt fra 4-6 år sammen med alle andre kan glæde sig til besøget! ”Mig og min by” lægger op til, at de voksne deler deres historier om ”dengang, jeg var barn”! Hvis børnene eller børnebørnene er forsvundet ind i leg og fordybelse, kan du tage en pause på et af de lave huse og følge med fra sidelinjen.

Er du pædagog eller lærer, kan du reservere udstillingen på hverdage, så I uforstyrret kan opleve ”Mig og min by”.


Udstillingen er udviklet og støttet af Nordea-fonden,
Museum Vestsjælland og Vardemuseerne


Hvor godt kender du din by?

Du tænker måske, at du har set alt i den by, hvor du bor, men selvom du har boet i den samme by hele dit liv, er der ting, du ikke kender.

Mærkelige huse, små gader og uhyggelige gyder. Hvis du ser rigtig godt efter, kan det være, at du ser noget, du aldrig har hørt om.

Skygninger for eksempel. Har du hørt om dem?

Skygninger er små væsener, der ligner mennesker. Man ser dem sjældent. De bliver meget gamle og lever af at samle ting, som mennesker smider væk. Nogle af de ting, skygningerne har samlet, kan man se i udstillingen.
Særligt for institutioner

Aktiviteter og udstillingsbesøg

Takket være støtte fra Middelfart Kommune kan vi tilbyde 30 gratis aktivitetsforløb til børnehaver og indskolingen i Middelfart Kommune.

I kan deltage i to forskellige aktivitetsforløb med en museumsformidler på hverdage i perioden fra uge 8 til og med uge 37 i 2022.

Læs mere og book besøg her


Åbningstider 2022

21. maj.-17. september

Tirsdag-lørdag kl. 11-17


Adgangsforhold

Der er kørestoleadgang til Middelfart Museum - Se tilgængelighed her.

BEMÆRK: I øjeblikket er elevatoren under reparation. Det vil blive oplyst her på siden, når elevatoren igen er i drift.

Adresse

Algade 8
5500 Middelfart

Telefon: 64 41 47 41 - Telefontid: hverdage kl. 10.00-13.00
Mail: info@middelfart-museum.dk