Fyraftensmøder i Museumsforeningen 2017 / 2018

Arrangementerne er uformelle sammenkomster, hvor man over en kop kaffe kan høre spændende historier fra inviterede foredragsholdere.

 

Historicum, Baaring og Henner Friiser Hus (Fællesmøde med MOLF)

Tid: 20.11.2017, kl. 19.00 

Sted: Middelfart Sparekasse, Havnegade 21, Middelfart 

Foredragsholdere: virksomhedsejer Annette Herbst og museumsleder Maiken Nørup 

 

Historicum arbejder med aktiviteter og emner i perioden fra bronzealderen til nyere tid og er bl.a. en anerkendt producent af historiske dragter. Virksomheden har det sidste år leveret dragter og rekvisitter til bl.a. DR´s  programserie ’Historien om Danmark’. Annette tager et par dragter med og fortæller om, hvordan virksomheden arbejder med historisk produktion i forhold til f.eks. TV og museer. 

 

2. og sidste del af den faste udstilling i Henner Friisers Hus blev åbnet i juni 2017, og udstillingen fordeler sig nu på husets 3 etager. Maiken fortæller om det omfattende restaureringsarbejde og tankerne bag udstillingen i det smukke renæssancehus.  

 

 

Færgefarten Strib - Fredericia 

Tid: 05.02.2018, kl. 16.30 - 18.00

Sted: Sognegården ved Middelfart Kirke, Algade 7, Middelfart

Foredragsholder: Villy Grambo Larsen, Strib   

 

Foredraget handler om livsvilkår primært med fokus på Strib. Det er en fortælling om banens betydning for byens udvikling, om kongebesøg, sommerkoncerter og brokvaler og om forholdet til Middelfart. Færgeoverfarten sættes samtidig ind i en national sammenhæng i Danmark fra 1870 til Lillebæltsbroen åbning i 1935.   

 

 

Breving-sagen

Tid: 05.03.2018, kl. 16.30 - 18.00

Sted: Sognegården ved Middelfart Kirke, Algade 7, Middelfart

Foredragsholder: Ib Gorm Pedersen 

 

Ved et nævningeting i Odense på Fyn, onsdag den 21.6.1961, blev den nu 36 årige Erik Robert Breving (nu Hansen) idømt fængsel på livstid, for drabet på sin hustru Inger Toft Breving, deres 3 årige søn Johnny Breving og arbejdskollegaen Svend Peter Bang Hansen. Drabene blev begået på sejltur på Lillebælt tæt ved Middelfart.    

 

 

Danmarks besættelse den 9. april 1940 - set fra Middelfart
Tid: 05.04.2018, kl. 16.30 - 18.00 

Sted: Sognegården ved Middelfart Kirke, Algade 7, Middelfart

Foredragsholder: Kaj Voigt, Strib 

 
Meget tidligt om morgenen den 9. april 1940 overskred den tyske hær grænsen i Sønderjylland  og påbegyndte det, der skulle blive 5 års besættelse af Danmark. For særligt udvalgte mål skete besættelsen også ad sø- og luftvejen, hvilket var tilfældet i Middelfart, der således kom til at indtage en anderledes plads i besættelseshistorien.  
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Ønsker du at vide mere om fyraftensmøderne -  Kontakt Museumsforeningen >>